6.12.13

Polarizirana sončna očala

So polarizirana stekla vredna dodatnega stroška?

Čeprav bi morali nositi sončna očala skozi vse leto, nas ponavadi prvi poletni dnevni napotijo k nakupovanju sončnih očal. Vendar pa se z vsem izborom sončnih očal, ki so na voljo danes, težko odločimo. Ni samo problem v različnih okvirjih in barvah, tukaj je tudi vprašanje nakupa polariziranih leč. Sončna svetloba se lahko absorbira v različnih smereh. Sončna svetloba, ki se odbija v horizontalnih smereh, npr. od vode, tla in avtomobila, se običajno odbije nazaj v vodoravni smeri. To proizvaja vir bleščanja, ki pa ne ustvari le vizualno neugodje, ampak lahko povzroči tudi potencialno zaslepitev.

polarizriana soncna ocala
Polarizriana sončna očala
Bleščanje ima potencial, da lahko ustvari zelo nevarno situacijo, še posebej med vožnjo. Polarizirana stekla vsebujejo laminarni filter, ki omogoča samo navpično usmerjanje svetlobe skozi leče. To pa blokira horizontalno svetlobo, zato je bleščanje skoraj popolnoma onemogočeno. Najbolj pogoste barve polarziranih stekl so sive in rjave, vendar pa je spet odvisno od proizvajalca. Sončna očala visoke kvalitete ponavadi že imajo polarizirana stekla. Polarizirana stekla pa imajo tudi nekatere prednosti pred ostalimi lečami. Izboljšajo nam vizualno udobje. Prav tako nam izboljšajo tudi kontrast in jasnost.

Polarizirana stekla nam zmanjšajo obremenitev naših oči. Omogočajo resnično dojemanje barv. Zmanjšujejo nam odseve in odpravljajo bleščanje. Prvotno so nosili polarizirane leče navtiki in ribiči. Ker polarizirane leče zmanjšujejo bleščanje, je veliko lažje videti globlje v vodo za ogledovanje rib in drugih ovri v vodi. Danes pa polarizirane stekla nosi že prav vsak. Polarizirane leče so koristne za ljudi, ki se veliko vozijo in so prav tako odlična možnost za športne navdušence. Nekatera kakovostna sončna očala proizvajalci ponujajo z niansiranimi lečami, ki so pogosto narerejena iz polikarbonata ali visoko kakovostnega stekla. Zatemenjena stekla pa kljub tem, da nam zmanjša svetlost, nam ne odstranijo bleščanje, kot to počnejo polarizirana. Pozorni pa moramo biti, da imajo polarizirana stekla tudi UV zaščito. 

25.11.13

Sadni smoothie

Zagotovo ste že kdaj slišali za napitek smoothie. To je pijača, pri kateri sta glavni sestavini zmiksano sadje ali zelenjava. Sadni smoothie vsebuje kot glavno sestavino sadje, seveda pa mu večinoma dodamo tudi druge sestavine, kot so mleko, jogurt, sladoled, led in čokolada v koščih. Če izberemo prave sestavine, je pijača zelo zdrava ter odlično prehransko dopolnilo.

Sadni smoothie
Kako naredimo smoothie?

Priprava smoothie-ja je enostavna in hitra. Potrebujemo le mikser, v katerem zmiksamo sestavine. Večinoma najprej pripravimo sadje, tako da ga operemo, olupimo in narežemo na koščke. Pripravimo tudi druge sestavine, katere bomo uporabili za napitek. Ko imamo vse sestavine pripravljene, jih damo v mikser in zmiksmao. Če želimo gladek smoothie, brez koščkov sadja, ga miksamo malo dlje. Če želimo, da so v smoothieju tudi koščki sadja, lahko nekaj sadja dodamo kasneje injih tako zmiksamo le do polovice.

Kako in s čim ga postrežemo?

Sestavine kot so čokolada v koščkih, oreščki ali led, lahko dodamo tudi na koncu, ko je pijača že pripravljena. S tem lahko našo pijačo dekoriramo. Serviramo jo lahko v kakršnih koli kozarcih, največkrat pa se uporabljajo višji in ožji kozarci, kot lahko vidimo na zgornji sliki.

30.10.13

Otroška oblačila na spletu

Na spletu lahko dandanes najdemo že marsikaj. V zadnjem času so vedno bolj razširjene spletne trgovine, saj so zelo popularne. In zakaj so spletne trgovine tako zelo priljubljene? Razloge lahko iščemo na več koncih. Nekaj je to, da spletne trgovine velikokrat nudijo določene artikle po bolj ugodni ceni, imajo določene ugodnosti ali pa celo nudijo nekaj, kar v fizični trgovini niste našli. Kot glavni razlog pa bi lahko mogoče rekli to, da nam nudijo hitro in preprosto nakupovanje, torej kadarkoli in iz domačega naslonjala oziroma kjerkoli, kjer imamo na voljo internet. Spletne trgovine nam nudijo hrano, kozmetiko, čevlje, modne dodatke, tehnologijo, hrano za ljubljenčke, oblačila in še bi lahko naštevali. Med drugim lahko v spletni trgovini najdete tudi otroška oblačila.

Spletna trgovina Lola je ena izmed trgovin, ki nam nudi otroška oblačila, poleg tega pa tudi oblačila za ženske in moške, nakit ter druge modne dodatke. Lola vam nudi tako otroška oblačila za fantke kot tudi za punčke. V ponudbi oblačil za punčke boste našli različne kose po ugodnih cenah. Nekateri kosi oblačil za otroke so tudi blagovnih znamk, kot je D&G. Poleg otroških oblačil pa vam spletna trgovina Lola nudi tudi različne lasne dodatke, kot so pisane elastike, sponkice, trakovi za lase in podobno. Vsekakor se splača preveriti, kaj vam omenjena trgovina ponuja za vaše najmlajše, še posebej v kategoriji znižanega. Na splošno je spletna trgovina urejena na tak način, da bo brskanje med artikli enostavno.

Ko boste že ravno nakupovali oblačila za otroke, pa seveda ne pozabite tudi nase in preverite pestro ponudbo oblačil za vas. Preverite tudi kvalitetne modne dodatke, ki bodo popestrili vašo kombinacijo ter si privoščite artikle, katere boste nosili z veseljem in ponosom. Seveda pa lahko ob morebitnih vprašanjih kontaktirate tudi podjetje in za pomoč pri nakupu povprašate tako tudi prodajalce, ki vam bodo zagotovo znali svetovati. V kolikor boste s trgovino zadovoljni, pa ne pozabite spremljati različnih novosti.

27.10.13

Mizarstvo Markelj in njihova notranja vrata

Notranja vrata so pomemben del vsakega stanovanja oziroma zgradbe. Ponudba notranjih vrat je ogromna, zato lahko vsak okus najde nekaj zase, vendar pa je stvar veliko manj zakomplicirana, če se že takoj odločimo za izdelavo notranjih vrat po naročilu. Namreč, ko brskamo po trgovinah, da bi našli ustrezna notranja vrata za naš prostor ter naše želje, se lahko znajdemo v slepi ulici. Za takšen nakup vrat potrebujemo ogromno časa, živcev in energije. Bolj preprosto je, da se odločimo, kakšna vrata si želimo mi, torej kakšne so naše potrebe in želje ter seveda, kakšne so zahteve prostora, kamor želimo postaviti oziroma zmontirati notranja vrata. Pri naročilu notranjih vrat po meri gre za prilagajanje željam kupcev in njihovim potrebam, seveda skladno z zgradbo. Trenutno so ena izmed najbolj priljubljenih vrata ravnana s steno.

Mizarstvo Markelj je eno izmed podjetij, ki se poleg izdelave vhodnih vrat, kuhinj, stopnic in drugega pohištva ukvarja tudi z izdelavo notranjih vrat po meri. Pri izdelavi vrat lahko stranke omenjenega podjetja izbirajo med vsemi možnimi kombinacijami, kot so furnir, masiva, inox, laminati, različni furnirji v kombinaciji in tako dalje. Mizarstvo Markelj izdeluje notranja vrata in podboje iz vlaknenih plošč v osnovi, ki je neprimerljivo boljša od iverice, torej odporna na udarce in vlago. Pri izdelavi notranjih vrat po meri lahko izbirate tudi med vidnimi in skritimi nasadili, ki so običajno 3d nastavljiva. Pomembno je tudi, da so notranja vrata površinsko obdelana z lakom in olji, rahlo zaokroženi in masivni robovi pa so še dodatna prednost. Cene notranjih vrat po meri pa so seveda nekoliko višje.

Če smo vas torej prepričali v naročilo notranjih vrat po meri, potem vas verjetno zanima še več informacij. Mizarstvo Markelj skrbi za izdelavo notranjih vrat dimenzij do širine 150 cm in do višine 300 cm. Lahko gre za izdelavo drsnih, pregradnih ali pa mansardnih vrat. Izdelava notranjih vrat zajema tudi kakovostno zvočno, toplotno in požarno izolacijo, poleg tega pa lahko izbirate med možnostjo odpiranja v sredini podboja ali obratnega odpiranja.