25.11.13

Sadni smoothie

Zagotovo ste že kdaj slišali za napitek smoothie. To je pijača, pri kateri sta glavni sestavini zmiksano sadje ali zelenjava. Sadni smoothie vsebuje kot glavno sestavino sadje, seveda pa mu večinoma dodamo tudi druge sestavine, kot so mleko, jogurt, sladoled, led in čokolada v koščih. Če izberemo prave sestavine, je pijača zelo zdrava ter odlično prehransko dopolnilo.

Sadni smoothie
Kako naredimo smoothie?

Priprava smoothie-ja je enostavna in hitra. Potrebujemo le mikser, v katerem zmiksamo sestavine. Večinoma najprej pripravimo sadje, tako da ga operemo, olupimo in narežemo na koščke. Pripravimo tudi druge sestavine, katere bomo uporabili za napitek. Ko imamo vse sestavine pripravljene, jih damo v mikser in zmiksmao. Če želimo gladek smoothie, brez koščkov sadja, ga miksamo malo dlje. Če želimo, da so v smoothieju tudi koščki sadja, lahko nekaj sadja dodamo kasneje injih tako zmiksamo le do polovice.

Kako in s čim ga postrežemo?

Sestavine kot so čokolada v koščkih, oreščki ali led, lahko dodamo tudi na koncu, ko je pijača že pripravljena. S tem lahko našo pijačo dekoriramo. Serviramo jo lahko v kakršnih koli kozarcih, največkrat pa se uporabljajo višji in ožji kozarci, kot lahko vidimo na zgornji sliki.